Куратором-пропагандистом на Херсонщині призначили російського політтехнолога

Куратором-пропагандистом на Херсонщині призначили російського політтехнолога

Укрінформ
Куратором пропагандистських телеканалів на Херсонщині призначили російського політтехнолога Олександра Малькевича.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу на майданчику Офісу Президента України заявила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

«Куратором інформаційно-пропагандистського напрямку у регіоні призначили російського політтехнолога та пропагандиста Олександра Малькевича, він має контролювати встановлення у Херсоні пропагандистських телеканалів», - зазначила Ташева.

Вона підкреслила, що в інформаційному просторі жителям Херсонщини намагаються нав’язати ворожі наративи через поширення російської пропаганди. Спершу окупанти обмежили доступ до українського інтернету, а місцевих провайдерів підключили до кримських мереж. Далі з території тимчасово окупованого Криму здійснили ретрансляцію сигналу російських телеканалів і радіостанцій на захоплену інфраструктуру теле- та радіомовників Херсонської області, зауважує Ташева.

Читайте також: ворог намагається переконати мелітопольців, що від росії немає куди тікати – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають жителів області.

У Херсоні газету колаборантів і пропагандистську «Комсомольскую правду» друкують на краденому обладнанні та папері. Також росіяни вкрали бренд районної газети «Маяк» із Херсонщини.

Із 2 березня 2022 року команда Суспільне Херсон працює віддалено. На цей час приміщення Суспільне Херсон контролює окупаційна «влада». З боку загарбників неодноразово були спроби пошуку справ працівників філії з метою вербування, допитів та отримання інформації.

Читайте також: На Херсонщині росіяни використовують напрацьований у Криму каральний досвід

3 березня у Херсоні агресор захопив приміщення ТРК «Суспільне мовлення: Херсон». Стало відомо, що загарбники розмародерили будівлю Суспільного мовника і хочуть запустити пропагандистський телеканал «таврия».

У Херсоні окупанти «призначили» «адміністратором» свого пропагандистського телеканалу «таврия» колишню прибиральницю. Херсонський телеканал - колаборант «ВТВ+» розпочав мовлення на російському супутнику.

На тимчасово захопленій території Херсонщини агресор не відмовився від планів проведення «референдуму», у Херсоні перебувають російські політтехнологи, водночас населення області не підтримує процесу організації «референдуму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-