Коригувальнику вогню російської артилерії по Бахмуту оголосили підозру

Коригувальнику вогню російської артилерії по Бахмуту оголосили підозру

Укрінформ
Інформатору російських загарбників, який надавав дані для коригування вогню по Бахмуту Донецької області, повідомили про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру у державній зраді жителю Бахмута (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний надавав ворогу інформацію про розташування, переміщення та дислокацію військової техніки і підрозділів Збройних сил України. Чоловік мав можливість збирати ці відомості, оскільки проживав у районі, де ведуться активні бойові дії.

У липні він через месенджери кілька разів надав координати розміщення військовослужбовців ЗСУ у Бахмуті для забезпечення влучних артилерійських обстрілів українських позицій.

За клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте також: Допомагали ворогу нищити суднобудівництво: СБУ викрила двох російських агентів

Як повідомляв Укрінформ, у серпні у Миколаївській області Служба безпеки України викрила двох учасників російської агентурної мережі, які допомагали загарбникам нищити суднобудівну інфраструктуру на півдні країни.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-