Допомагали ворогу нищити суднобудівництво: СБУ викрила двох російських агентів

Допомагали ворогу нищити суднобудівництво: СБУ викрила двох російських агентів

Фото
Укрінформ
У Миколаївській області Служба безпеки України викрила двох учасників російської агентурної мережі, які допомагали загарбникам нищити суднобудівну інфраструктуру на півдні країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Згідно з даними слідства, за завданням федеральної служби безпеки росії зловмисники збирали та передавали ворогу розвіддані про важливі інфраструктурні об’єкти, склади з пальним, дислокацію і переміщення живої сили й техніки Збройних сил України.

Отриману інформацію загарбники використовували для здійснення прицільних ракетних ударів і масованих артилерійських обстрілів, зокрема по позиціях українських захисників.

Читайте також: Працював на російські спецслужби: СБУ оголосила підозру колишньому заступнику глави ГУР

Унаслідок дій цієї мережі були повністю зруйновані або пошкоджені декілька об’єктів суднобудівної інфраструктури міста Миколаїв, серед яких заводи "Екватор", "Кристал", "Океан", склади з паливно-мастильними матеріалами. Крім того, руйнувань зазнали об’єкти соціальної інфраструктури.

Слідством встановлено, що в поле зору російських спецслужб зловмисники потрапили завдяки проросійським поглядам, яких не приховували.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на них вийшов так званий "відповідальний за збір розвідінформації" на території Миколаївського регіону. У подальшому чоловік був посередником між співробітниками фсб, які координували його дії, та коригувальниками.

Агенти рф / Фото: СБУ

За інформацією СБУ, зловмисники здійснювали постійне візуальне спостереження за об’єктами, які цікавили ворога, та надсилали результати "куратору", використовуючи відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку. До виконання деяких завдань залучали своїх знайомих.

У ході обшуків, проведених за місцями проживання агентів, виявлене та вилучене обладнання для передачі розвідданих.

Зловмисникам оголошені підозри за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України) та обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: В Україні ліквідували агентурну мережу рф - розвідувала позиції ЗСУ біля східного фронту

Фігурантам загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 12 років.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до діяльності агентурної мережі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України в Слов’янську, Краматорську та Покровському районі Донецької області. Також зловмисники "доповідали" ворогу про наслідки обстрілів регіону, масштаби руйнувань житлових будинків й об’єктів цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-