рф продовжує обстрілювати зі своєї території прикордоння України, постраждали 7 громад

рф продовжує обстрілювати зі своєї території прикордоння України, постраждали 7 громад

Укрінформ
З території російської федерації ворог продовжує обстрілювати прикордонні громади Сумської, Чернігівської і Харківської областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У вівторок, 9 серпня, російські війська продовжили обстрілювати українське прикордоння із застосуваннями реактивної та ствольної артилерії, мінометів і стрілецької зброї.

«Під ворожим вогнем опинилися Миропільська, Хотінська, Новослобідська, Середино-Будська та Білопільська громади Сумщини, Сновська громада на Чернігівщині та Золочівська громада Харківської області», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Минулої доби росіяни безперервно обстрілювали село біля Харкова

По обіді ворожі САУ випустили 15 снарядів по території Новослобідської громади. Водночас противник із російського населеного пункту Єлізаветовка здійснив обстріл території Хотінської громади з великокаліберного кулемета, пролунало близько 10 черг.

Пізніше загарбники накрили мінометним вогнем територію Білопільської громади, нараховано близько 10 вибухів. Вогонь вівся з російського населеного пункту Тьоткіно.

По Середино-Будській громаді російська ствольна артилерія випустила близько 20 снарядів. Крім цього, територію громади кілька разів обстрілювали із великокаліберних кулеметів.

Ввечері мінометні вибухи лунали на території Миропільської громади, нараховано три удари. Вогонь вівся з російського населеного пункту Горналь.

Читайте також: Обстріли, пожежі на полях та виманювання особистих даних - як минула доба в регіонах

Також протягом дня ворог у двох випадках обстріляв із РСЗВ «Град» та ствольної артилерії територію Золочівської громади Харківської області на межі із Сумщиною. Нараховано загалом близько 10 ударів.

По території Сновської громади з боку російського населеного пункту Чорноземний Городок ворог вів вогонь з мінометів, зафіксовано близько 10 вибухів.

«І вже вранці сьогодні,10 серпня, ворог здійснив обстріл території Білопільської громади. З боку російських сіл Попово-Лежачі та Тьоткіно прилетіло більш як 25 артилерійських снарядів та мінометних мін, одночасно загарбники застосували гранати, вели вогонь зі стрілецької зброї, в тому числі великокаліберної», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, 9 серпня ворог вів штурмові дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, проте успіху не мав і відступив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-