Працівник «Херсонобленерго» передавав активи загарбникам – йому повідомили про підозру

Працівник «Херсонобленерго» передавав активи загарбникам – йому повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру працівнику АТ "Херсонобленерго", який передав загарбникам активи підприємства, за що його "призначили" виконувачем обов’язків директора.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, передає Укрінформ.

“У ході досудового розслідування встановлено: співробітник АТ «Херсонобленерго» добровільно співпрацює з представниками країни-агресора. Зокрема він збирав, готував та передавав російським загарбникам матеріальні ресурси та інші активи АТ «Херсонобленерго». За це окупанти призначили 45-річного чоловіка виконувачем обов’язків директора”, - йдеться у повідомленні.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також: На Херсонщині викрили чотирьох колаборантів, які працюють на ворога

Як повідомлялося, 27 червня представниками так званої херсонської військової-цивільної адміністрації за підтримки представників фсб росії та за участю начальника служби повітряних та кабельних електричних мереж АТ «Херсонобленерго» були захоплені окремі об’єкти, які належать АТ «Херсонобленерго» та які забезпечували постачання і розподіл електричної енергії споживачам Херсонської області. Під час захоплення підприємства загарбники представили так званого нового керівника підприємства Жахановича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-