В Ізюмському районі Харківщини від обстрілів рф загинули щонайменше 855 людей

В Ізюмському районі Харківщини від обстрілів рф загинули щонайменше 855 людей

Інфографіка
Укрінформ
В Ізюмському районі на Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули щонайменше 855 людей, також зруйновано понад тисячу будівель.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«На сьогодні відомо про щонайменше 855 жителів Ізюмського району, загиблих від російських обстрілів. Зруйновано понад 1000 будівель. Дані не є остаточними, оскільки в районі тривають активні бойові дії, а частина території окупована», - йдеться у повідомленні.

Інфографіка: Харківська ОВА
Інфографіка: Харківська ОВА

Як уточнили кореспонденту агентства в ОВА, ці дані зібрала районна адміністрація, спираючись на дані з громад.

За інформацією голови Ізюмської РВА Степана Масельського, наразі в Ізюмському районі під контролем України перебувають населені пункти Донецької селищної ради, Барвінківської міської ради та частина Балаклійської міської ради.

«Інша частина територій, на жаль, повністю окупована ворогом. По лінії фронту – по Сіверському Дінцю йдуть великі бої, також окупанти обстрілюють мирне населення. Через це ми зараз не можемо відновлювати пошкоджені об’єкти інфраструктури», - повідомив Масельський.

Він зауважив, що ворог не погоджує коридори для евакуації населення, так само як і неможливо завезти гуманітарну допомогу. Ситуація в районі напружена.

«Державна служба з надзвичайних ситуацій та екстрена медична допомога продовжують працювати, зокрема і на тимчасово окупованих територіях району. Рятувальники та бригади «швидкої» залишилися, щоб допомагати українським громадянам, які фактично стали заручниками окупантів. Медичні заклади на окупованих територіях не обслуговують населення, медичні послуги не надаються, що є великою проблемою на сьогодні», - говорить керівник району.

Масельський також поінформував, що пенсії виплачуються у Барвінківській, Донецькій та у деокупованій частині Балаклійської громади, на окупованих територіях соціальні виплати надходять на банківські картки. Громадяни, які не мають банківських карток, зможуть отримати виплати в будь-якому відділенні «Укрпошти» на підконтрольній території України.

Читайте також: На Харківщині за добу через обстріли загинула людина, п’ятеро поранені

Як повідомляв Укрінформ, за даними міського голови Ізюма Валерія Марченка, в місті внаслідок російських авіаударів і обстрілів і ненадання медичної допомоги загинули близько пів тисячі жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-