На Донеччині затримали ворожу інформаторку, яка передала координати ЗСУ

На Донеччині затримали ворожу інформаторку, яка передала координати ЗСУ

Відео
Укрінформ
Службовці СБУ затримали на Донеччині жінку, яка передала ворогу координати підрозділу ЗСУ та складу боєприпасів для завдання по них ракетного удару.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали у Покровському районі Донецької області місцеву жительку. Вона збирала та передавала російській армії інформацію про позиції і переміщення військової техніки, озброєнь та особового складу Збройних сил для завдання по них ракетних ударів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні ліквідували агентурну мережу рф - розвідувала позиції ЗСУ біля східного фронту

За даними правоохоронців, інформаторка передала ворогу відомості про підрозділ, який стояв неподалік від її села. Ці позиції ЗСУ розташовувалися за кількадесят кілометрів від району бойових дій.

«Завдяки своєчасному реагуванню Сил оборони України підрозділ ЗСУ вчасно змінив позиції. Про те, що передані нею координати втратили актуальність, інформаторка теж повідомила ворогам», - зауважили в управлінні СБУ.

Встановлено, що розвідувальну інформацію жителька Покровського району передавала бойовику «днр», який вийшов на неї через соцмережі.

Інформаторку затримали вдома. Під час обшуку вилучено мобільний телефон, через який відбувалося її спілкування з бойовиком.

Читайте також: Працював на російські спецслужби: СБУ оголосила підозру колишньому заступнику глави ГУР

Жінці повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів України, рух переміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як повідомлялося, у Миколаївській області Служба безпеки України викрила двох учасників російської агентурної мережі, які допомагали загарбникам нищити суднобудівну інфраструктуру на Півдні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-