Сміття, високі ціни та проблеми з електрикою: у мерії Бахмута розповіли про ситуацію в місті

Сміття, високі ціни та проблеми з електрикою: у мерії Бахмута розповіли про ситуацію в місті

Укрінформ
У Бахмуті на Донеччині, який постійно страждає від обстрілів з боку військ рф, погіршується гуманітарна ситуація: є проблеми з електропостачанням, вивезенням сміття тощо. 

Про це Суспільному повідомив заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко, передає Укрінформ.

"Ситуація погіршується. Обстрілів усе більше й більше. За минулу добу загинуло троє цивільних людей. Згоріло чотири будинки. Зранку знову обстріли. Водопостачання є. Але через обстріли ремонтні бригади кожного дня усувають пориви мережі", — зазначив Марченко.

За його словами, у частині міста відсутнє електропостачання. Ремонтні бригади через постійні обстріли не можуть виїхати на місце ушкоджень.

Крім того, внаслідок обстрілів було знищено підприємство, яке вивозить сміття на сміттєзвалище. Наразі вже підготовлений транспорт на заміну, оскільки за тиждень всі сміттєбаки по місту повністю заповнились.

Читайте також: У Вінниці арештували жителя Бахмута - передавав росіянам дані про переміщення ЗСУ

"У цілому гуманітарної катастрофи нема. Але по магазинах цінники доволі високі. Ринок, лікарні та аптеки працюють. Гуманітарну допомогу видаємо", — поінформував заступник мера.

Водночас у Бахмутській міській раді нагадують жителям, що триває організована безкоштовна евакуація із розміщенням у громадах Кіровоградської області.

Читайте також: Загарбники вже визнають спалах інфекцій у Маріуполі

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 6 серпня, росіяни вбили п'ятьох мирних жителів Донеччини: трьох - у Бахмуті, одного - в Авдіївці та одного - у Благодатному. Ще вісім людей отримали поранення.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-