Загарбники вже визнають спалах інфекцій у Маріуполі

Загарбники вже визнають спалах інфекцій у Маріуполі

Відео
Укрінформ
російські загарбники вже визнають спалах інфекційних захворювань у тимчасово захопленому Маріуполі, у тому числі серед дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Маріупольська міська рада з посиланням на відео, де про це говорить депутат російської госдуми.

«На відео окупанти самі визнають спалах інфекційних захворювань у Маріуполі. Після медичних консультацій, у місті виявили дітей та дорослих з інфекціями», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що довгий час колабораційна влада продовжувала заперечувати, що у місті поширюються інфекційні захворювання. Але тепер навіть на пропагандистському ТБ визнають правду, бо вже неможливо замовчувати очевидне.

За словами Олександра Лазаренка, який до захоплення росіянами Маріуполя очолював поліклініку №3, влітку завжди спостерігається збільшення інфекційних захворювань, особливо гострих кишкових інфекцій, але до війни у місті була повноцінна медична допомога та контроль.

Читайте також: Маріупольці отримують п'ять літрів питної води на тиждень

«Зараз у місті відсутні гігієнічні засоби, якісна питна вода. Ще й додається відсутність своєчасної, професійної медичної допомоги. У результаті інфекційні захворювання активно розповсюджуються. Я не виключаю, що вже є випадки захворювання холерою. Тоді, як за останні п’ять років у місті не було жодного подібного випадку. Це може призвести до великої кількості летальних випадків серед мирних жителів», - заявив Лазаренко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто, практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, залишається без нормального постачання електрики, води, газу.

Читайте також: У Маріуполі стрімко погіршується гуманітарна ситуація – в місті критично не вистачає їжі

Від початку російського вторгнення в Маріуполі загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: Петро Андрющенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-