Маріупольці отримують п'ять літрів питної води на тиждень

Маріупольці отримують п'ять літрів питної води на тиждень

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими загарбниками Маріуполі жителі отримують п'ять літрів питної води на тиждень, а щоб потрапити до пунктів набору, змушені займати чергу зранку.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Маріупольці отримують 5 літрів питної води на тиждень. Щоб потрапити до пунктів набору, жителі змушені займати чергу з самого ранку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що питна вода залишається однією з найбільш гострих проблем у Маріуполі, і щоб вижити, люди набирають воду у калюжах та каналізаційних колодязях. Але вона небезпечна, оскільки по всьому місту розташовані стихійні поховання та сміття. Все це потрапляє до землі та води, посилюючі шанси на зараження небезпечними інфекційними хворобами.

Читайте також: Жителі окупованого росіянами Маріуполя вмирають від нестачі ліків

«Якщо додати до цього відсутність належної медичної допомоги, то вживання такої рідини може призвести до летального випадку», - пояснили у міськраді.

За словами міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, вже більше двох місяців загарбники блокують маріупольцям доступ до чистої питної води в необхідній кількості.

«Люди вимушені стояти у черзі чи шукати якість альтернативні варіанти. При цьому якість води, яка є, взагалі ніхто не перевіряє. Загарбники в центрі Європи зробили так, що вода стала справжнім золотом», - наголосив міський голова.

Читайте також: У Маріуполі доступ до води мають лише 3% населення

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У «спраглому» Маріуполі загарбники почали мити вулиці

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: Петро Андрющенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-