В Енергодарі знову лунали вибухи

В Енергодарі знову лунали вибухи

Укрінформ
Сьогодні, 6 серпня, в тимчасово захопленому військами рф Енергодарі - місті-супутнику найбільшої в Європі Запорізької АЕС, знову лунали вибухи.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила керуюча справами Енергодарської міської ради Яна Дабіжа, передає Укрінформ.

"Вибухи в Енергодарі і сьогодні лунають. Близько півтори години тому (близько 17.00 - ред.) була інформація, що в Енергодарі знову лунають вибухи", - зазначила вона.

Дабіжа наголосила, що поки людство боїться керованої ядерної зброї путіна, в Енергодарі щосекунди є ризик виникнення некерованої ядерної катастрофи, і "кнопки", яка б їй запобігла, не існує.

Читайте також: Ситуація на ЗАЕС: рф перейшла до нового сценарію – ядерна катастрофа загрожує всій Європі

За її словами, співробітники Росатому, які перебували на атомній електростанції, залишили її напередодні. Українські ж працівники АЕС залишаються, щоб забезпечувати її роботу.

"Атомну станцію неможливо вимкнути чи зупинити, тому там 24/7 повинен залишатися персонал, який її обслуговує", - наголосила Дабіжа.

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня російські війська двічі здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС. О 14.30 зафіксовані три вибухи біля промислового майданчика станції. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Увечері загарбники вдруге обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовані три влучання на майданчик станції.

Згідно з даними Енергоатома, станом на ранок 6 серпня ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Ворожий вогонь завдав серйозних пошкоджень азотно-кисневій станції та об‘єднаному допоміжному корпусу. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Читайте також: ЗАЕС дивом не злетіла в повітря: у Зеленського вимагають контролю спецкомісії МАГАТЕ і ООН

За словами міського голови Енергодара Дмитра Орлова, російські загарбники ховають свою зброю між енергоблоками захопленої Запорізької АЕС. Також росіяни, імовірно, замінували територію станції.

У разі необхідності евакуації персонал Запорізької АЕС позбавлений доступу до укриття, оскільки загарбники ховаються в підвалах від здійснюваних їхніми ж військами обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-