Мер Енергодара не виключає, що росіяни замінували Запорізьку АЕС

Мер Енергодара не виключає, що росіяни замінували Запорізьку АЕС

Укрінформ
В Енергодарі загарбники ховають свою зброю між енергоблоками захопленої Запорізької АЕС та, ймовірно, замінували територію станції.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

“Точно можу сказати, що зброї на станції досить багато, і вони (російські загарбники - ред.) використовують її поблизу об’єктів, атомних енергоблоків, ховають РСЗВ між енергоблоків. Військові рф обстрілюють Нікополь, Марганець та Запорізький напрямок і потім ховають зброю між енергоблоків. Не виключається, що там є замінування”, - сказав мер.

Читайте також: ЗАЕС дивом не злетіла в повітря: у Зеленського вимагають контролю спецкомісії МАГАТЕ і ООН

За його словами, населення панікує, і сьогодні представники влади розуміють, що буде наступна хвиля бажаючих евакуюватись.

Також влада прогнозує відтік фахівців, які задіяні в роботі ЗАЕС.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники 5 серпня двічі здійснили обстріл у бік ЗАЕС. О 14:30 зафіксовано три вибухи біля промислового майданчика ЗАЕС. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. Ввечері загарбники вдруге обстріляли станцію, зафіксовано три влучання на майданчик АЕС. Обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС, виникла пожежа.

Читайте також: На Запорізькій АЕС відключили енергоблок №4, у випадку аварії – евакуація неможлива

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту негайно вжити заходів для примусу росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України.

Станом на ранок 6 серпня, Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, заявили у НАЕК "Енергоатом".

Фото: Sergei Ilnitsky/EPA/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-