На Запорізькій АЕС росіяни позбавили персонал доступу до укриття

На Запорізькій АЕС росіяни позбавили персонал доступу до укриття

Укрінформ
На Запорізькій АЕС російські загарбники ховаються від здійснюваних їхніми ж військами обстрілів у підвалах, позбавивши тим самим персонал станції доступу до укриття.

Як передає Укрінформ, про це національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" повідомляє в Телеграмі.

"російські військові на Запорізькій АЕС зайняли усі підвальні приміщення, де ховаються від обстрілів. Український персонал наразі не має доступу до цих приміщень, тож у випадку нових обстрілів люди не мають укриття і перебувають у небезпеці", – ідеться в повідомленні.

На цей час здійснюється ліквідація наслідків пошкодження азотно-кисневої станції та об‘єднаного допоміжного корпусу, у які росіяни поцілили під час обстрілів 5 серпня. Персонал станції знайшов можливість безпечно працювати в таких умовах.

Як повідомлялося, 5 серпня російські війська двічі здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС. О 14.30 зафіксовані три вибухи біля промислового майданчика станції. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Читайте також: Єрмак: Події на Запорізькій АЕС – ядерний тероризм з боку росії

Увечері загарбники вдруге обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовані три влучання на майданчик станції.

За даними Енергоатома, станом на ранок 6 серпня ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Ворожий вогонь завдав серйозних пошкоджень азотно-кисневій станції та об‘єднаному допоміжному корпусу. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-