На Запоріжжі ворог обстріляв агропідприємство та елеватор – знищені 365 тонн соняшнику

На Запоріжжі ворог обстріляв агропідприємство та елеватор – знищені 365 тонн соняшнику

Укрінформ
У Новомиколаївському районі Запорізької області внаслідок ворожих обстрілів знищено комплекс з переробки та прийому зернових. Ворожі ракети поцілили у склади з зерном та зруйнували елеватор, де зберігався соняшник.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На територію Гайчурського елеватора прилетіли дві ракети, від яких залишились дві воронки глибиною 5,4 м та 6,2 м. Зруйновано найбільший склад площею 3 000 квадратних метрів. Тут “загинуло” більше як 365 тонн соняшнику, який ми мали на зберіганні. Це врожай 2021 року”, - розповів директор елеватора Микола Крюк.

Ракетний обстріл стався о 01:40 ночі. Керівник елеватора каже, що почув один потужний вибух, сталася пожежа, яку намагались самостійно ліквідувати. Говорить: зробили все, що було можливо, рятувальники прибули на місце події швидко та загасили вогонь.

Внаслідок влучання боєприпасів повністю знищена так звана верхня галерея елеватора, зруйновано частково нижню систему.

Читайте також: росіяни відновили підірвані ЛЕП між Херсонщиною і Кримом та крадуть електроенергію

“Експерти висловили думку, що в одній ракеті (за попередньою інформацією, це ЗРК С-300) було по 500 кг тротилу. Уламки розлетілися на 1,5 - 2 км, побило людям хати”, - зазначив Крюк.

Він додає, що вже нарахував понад 150 млн гривень збитків.

Наразі елеватор не працює.

Також військові рф обстріляли і приватне агропідприємство, розташоване неподалік. У склади із зерном також прилетіло дві ракети. Попередньо, знищено близько 3000 тонн зерна.

Як повідомлялось, 18 липня ворожа ракета влучила в елеватор у Синельниківському районі Дніпропетровщини. Зруйновані склади з більш як 5 тис. тонн зерна.

Читайте також: На Дніпропетровщині ворожа ракета влучила в елеватор

російські обстріли 4 червня призвели до знищення трьох зернових силосів, а також конвеєрної системи, яка завантажує зерно на судна, на зерновому терміналі «Ніка-Терра» в Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-