У Львові відкрили Банк грудного молока

У Львові відкрили Банк грудного молока

Фото
Укрінформ
У Львівській обласній лікарні відкрили за кошти меценатів Банк грудного молока. Його потужності зможуть забезпечити потреби лікувальних закладів Львова та області.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Львівської обласної клінічної лікарні, передає Укрінформ.

«Усвідомлюючи всю важливість грудного вигодовування, у Львівській обласній клінічній лікарні створено Банк грудного молока, вiдкриття якого присвячено Всесвітньому тижню з підтримки грудного вигодовування», - йдеться у повідомленні.

Роботи тривали кілька років, а вже зараз змінилося все до невпізнання: сучасний ремонт, потужне обладнання, комфортні умови, нова вентиляційна система, відеонагляд, потужна система водоочистки.

Проєкт повністю зреалізований за кошти меценатів з України та Латвії. Загальна вартість - близько 15 млн гривень.

«Потужності банку грудного молока можуть забезпечити потреби всіх лікувальних закладів Львова і області, а в майбутньо у Західній Україні, які надають допомогу новонародженим. Тож, і надалі будемо докладати максимум зусиль задля забезпечення донорським грудним молоком всiх потребуючих немовлят», - додають у лікарні.

У медзакладі щорічно медичну допомогу тут отримують близько 600 новонароджених високого перинатального ризику. Ці немовлята транспортуються з пологових стаціонарів міста та області в супроводі фахової команди та в умовах реанімобіля забезпеченого найсучаснішим обладнанням. За результатами лікування до 95 % з усіх пацієнтів успішно виписуються здоровими. Саме у Львівській обласній лікарні виходили четверню та маленьку дюймовочку, яка народилася передчасно терміном вагітності 23 тижні з масою тіла 480 г.

Читайте також: Дівчинці, яка втратила всіх рідних під час обстрілу у Вугледарі, знайшли сім’ю у Львові

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2019 року у Перинатальному центрі м. Києва з’явився перший в Україні Банк грудного молока і який до сьогодні був єдиним в нашій державі.

Згідно з міжнародними дослідженнями, завдяки грудному молоку виживаність передчасно народжених дітей збільшується у 8 разів, тривалість перебування в умовах стаціонару – у 2 рази, а також зменшується необхідність застосування медикаментів. З іншого боку, на жаль, матері дітей, що народжені раніше терміну або хворих новонароджених, дуже часто стикаються з проблемами в ініціюванні лактації. Також є ситуації, коли через складність стану матері (складна операція, хвороба, прийом несумісних з грудним вигодовуванням ліків, важкі інфекції) годування власним молоком є неможливим або небезпечним. У таких випадках забезпечити вразливих дітей більш безпечним і повноцінним джерелом харчування, ніж суміш, здатне донорське грудне молоко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-