Дівчинці, яка втратила всіх рідних під час обстрілу у Вугледарі, знайшли сім’ю у Львові

Дівчинці, яка втратила всіх рідних під час обстрілу у Вугледарі, знайшли сім’ю у Львові

Укрінформ
Десятирічна дівчинка з Вугледара, яка втратила сім’ю під час обстрілу, приєднається до одного з львівських дитячих будинків сімейного типу.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Попри все, що випало на її долю, Вероніка не впала духом і не втратила вміння вставати та йти вперед з посмішкою на обличчі. Тепер дівчинка буде частиною великої та люблячої сім’ї львівського дитячого будинку сімейного типу сестри Юлі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 10-річна Вероніка прибула до Львова з Донеччини після того, як танковий снаряд потрапив в укриття, де ховалась сім’я дівчинки. Залишилась живою лише вона, родичі закрили її собою. Родина ховалася у підвалі багатоповерхівки міста Вугледар. Дитина отримала ушкодження мозку й хребта, а також втратила частину спогадів. Тепер успішно проходить лікування та реабілітацію.

У Службі у справах дітей Львівської міськради наголошують, що батьківська любов та підтримка – це одні з найважливіших речей, які необхідні кожній дитині, аби вставати на ноги та рости впевненим у собі та не боятися дивитися у майбутнє.

«Тож ми продовжуємо активну роботу з пошуку прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів та осіб, які готові взяти на тимчасове перебування дітей, які залишилися без батьківського піклування внаслідок воєнних дій», - зазначили в управлінні.

Загалом у Львівській міській територіальній громаді функціонують 11 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 77 дітей, та 13 прийомних сімей, в яких виховується 22 дитини.

У міськраді закликають: якщо відчуваєте готовність стати патронатними вихователями, прийомними батьками чи батьками-вихователями та допомагати дітям, які залишилися без батьківської опіки й турботи, чи тимчасово прийняти в сім’ю дітей, що залишилися без батьківського піклування внаслідок воєнних дій, звертайтесь за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, каб. 523, 519.

Читайте також: У Львові затримали чоловіка, який продавав призначені для ЗСУ автомобілі

Як повідомляють в ОДА, загалом на Львівщині проживають близько 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Офіційно зареєстрованих ВПО – понад 243 тисяч, з яких 75 тисяч – діти.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-