Сім’я, що постраждала від обстрілу краматорського вокзалу, проходить реабілітацію в Каліфорнії

Сім’я, що постраждала від обстрілу краматорського вокзалу, проходить реабілітацію в Каліфорнії

Фото
Укрінформ
Наталя та її 11-річна донька Яна Степаненки, які постраждали внаслідок обстрілу Краматорська та втратили кінцівки, проходять реабілітацію у Каліфорнії (США).

Про це в Фейсбуці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«На першому фото сім’я Степаненків після обстрілу вокзалу у Краматорську. На другому – Наталя та Яна вже проходять перший етап протезування у Каліфорнії. Між цими світлинами місяці реабілітації та підготовки, яку сім’я проходила у Першому медичному об'єднанні Львова. Це не диво, а навчальні протези, які вони отримали завдяки програмі The Right to Walk Foundation», - написав Садовий.

Сьогодні Наталя та Яна вчаться робити перші кроки. З ними постійно працюють лікарі. Один з них - реабілітолог Пітер Херш, який займається з ними щодня.

“Яна була у пеклі і повернулась! Путін хоче зупинити Україну, але він не здатен зупинити 11-річну дівчинку. Гляньте на неї! Її підірвали, але вона незламна!”, - із захопленням говорить про свою пацієнтку Херш.

Зі слів Садового, реабілітація буде тривалою. Сім’я житиме в Америці близько року. Їм уже допомогли знайти дім і купити страхування.

«Після завершення протезування Степаненки повернуться в Україну. Сподіваються, що на той момент війни вже не буде. Але після повернення їм будуть потрібні консультації лікарів: цього вимагає складний і тривалий процес протезування. Ми створюємо екосистему реабілітації UNBROKEN Ukraine, щоб тисячам таких людей, як Яна та Наталя, не потрібно було їхати за кордон. А всі необхідні послуги постраждалі змогли отримувати вдома, в Україні», - додав мер Львова.

Читайте також: На Київщині планують створити єдиний реабілітаційний центр

Як повідомляв Укрінформ, зі Львова на лікування до США сім'я Степаненків вирушила в кінці червня. Наталя з 11-річними двійнятами Яною та Ярославом потрапили під ракетний обстріл вокзалу Краматорська. Жінка втратила одну кінцівку, її донька - обидві. Син, який єдиний уцілів, відтоді став їхньою опорою і підтримкою.

13 квітня росіяни керованою ракетою «Точка-У» вдарили по залізничному вокзалу Краматорська, де проходила евакуація мирних жителів. Від цього теракту загинули 57 людей, з них 38 загинули одразу на вокзалі, решта - померли у лікарні. Серед загиблих – п'ятеро дітей. Поранені 114 мирних жителів.

Фото: Фейсбук Андрія Садового

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-