На Київщині планують створити єдиний реабілітаційний центр

На Київщині планують створити єдиний реабілітаційний центр

Укрінформ
Госпітальна рада розглянула можливість створення центру реабілітації на базі Київської обласної клінічної лікарні №2, який найперше опікуватиметься ортопедичною допомогою.

Цю тему обговорено під час засідання Госпітальної ради при Київській обласній військовій адміністрації, передає Укрінформ.

"Наразі розглядається можливість створення центру на базі Київської обласної клінічної лікарні №2, адже тут є все необхідне. На першому етапі реалізації проєкту планується розгортання щонайменше 30 ліжко-місць", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що під час засідання було окреслено перші етапи покрокової концепції діяльності майбутнього центру: розпочали роботу над «дорожньою» картою створення центру з урахуванням міжнародного досвіду, найкращих сучасних практик та рішень. Також дійшли висновку, що центр найперше займатиметься ортопедичною реабілітацію.

Читайте також: Україна отримала від Катару $5 мільйонів на медичну допомогу

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги», що набрав чинності 19 липня цього року, передбачається поділ закладів охорони здоров’я за кластерним принципом. Аби забезпечити населенню доступність до якісної медичної та реабілітаційної допомоги, територію України було поділено на госпітальні округи. Зокрема, Київський обласний госпітальний округ поділяється на кластери, в межах яких організовано комплексний доступ населення до стаціонарної медичної допомоги.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-