Прощання з подружжям Вадатурських відбудеться в Києві замість Миколаєва

Прощання з подружжям Вадатурських відбудеться в Києві замість Миколаєва

Укрінформ
Прощання з Героєм України, генеральним директором ТОВ СП «Нібулон» Олексієм Вадатурським та його дружиною відбудеться у Києві через підвищений рівень небезпеки у Миколаєві.

Про це повідомила пресслужба «Нібулону» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Церемонія прощання із Героєм України, генеральним директором ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексієм Опанасовичем Вадатурським та його дружиною Раїсою Михайлівною Вадатурською відбудеться у п’ятницю, 5 серпня", - йдеться у повідомленні.

Через підвищений рівень загроз на Півдні України прощання проходитиме в Києві у Володимирському кафедральному соборі з 13.30 до 16.00.

Читайте також: Однією з версій слідства є цілеспрямоване вбивство Вадатурського - генпрокурор

Олексій Вадатурський - український бізнесмен, Герой України, засновник і генеральний директор агрохолдингу «НІБУЛОН» , віцепрезидент Української зернової асоціації. Народився у 1947 році в с. Бендзари на Одещині.

У Миколаєві він відомий і як меценат, який вклав великі кошти у розвиток шкіл, лікарень та іншої інфраструктури міста та області.

ТОВ "СП «НІБУЛОН» (Миколаїв) - один із найбільших операторів на зерновому ринку України. До початку російської агресії зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів та комплексів з прийому сільгоспкультур, а також потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції.

Читайте також: У Миколаєві під час обстрілу загинув глава агрохолдингу «Нібулон» Олексій Вадатурський

Як повідомлялося, вночі 31 липня через пряме влучання ракети в дім керівника СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського у Миколаєві, загинув він сам та його дружина. За словами Генпрокурора України Андрія Костіна, Офіс Генпрокурора розслідує загибель українського бізнесмена, а однією з версій слідства є цілеспрямоване вбивство.

У свою чергу, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що смерть Вадатурських могла бути випадковістю, оскільки Миколаїв постійно обстрілюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-