В Одесі спростували російський фейк щодо озброєння у театрі та університетах

В Одесі спростували російський фейк щодо озброєння у театрі та університетах

Укрінформ
Адміністрації Одеського театру музкомедії та Державного екологічного університету спростували фейки російських пропагандистів про нібито розміщення на території цих закладів важкого озброєння та військових формувань.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Адміністрація Одеського академічного театру музичної комедії ім. М.Водяного офіційно повідомляє, що заява, яку поширило міноборони рф про те, що нібито на даху Театру музкомедії розміщені військові формування ЗСУ, не відповідає дійсності! Це ще один нахабний і цинічний фейк окупантів!» - йдеться у повідомленні на сайті театру.

Там наголосили, що жодне з приміщень театру не використовується для потреб військових. Будівля використовується виключно для проведення вистав, концертів та інших творчих заходів.

Своєю чергою ректор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко у Фейсбуці спростував фейк російських пропагандистів про «розміщення на території, що прилягає до гуртожитків Екологічного університету, важкого озброєння та бронетехніки». «Усіх охочих і тих, хто сумнівається, запрошую на екскурсію на навчальний полігон.., на якому розташовані навчальні метеорологічні станції, які використовуються для практичної підготовки студентів-метеорологів», - написав він.

Читайте також: Зеленський відповів на петицію про знесення пам'ятника Катерині II в Одесі

Як повідомлялося, раніше директор департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич спростувала повідомлення міноборони рф про нібито розміщення у школах «вогневих позицій, бронетехніки та артилерії», а керівництво Одеської кіностудії - фейк про нібито «розміщення військ, складування зброї та встановлення засобів ППО на її території».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-