Зеленський відповів на петицію про знесення пам'ятника Катерині II в Одесі

Зеленський відповів на петицію про знесення пам'ятника Катерині II в Одесі

Укрінформ
Президент України зреагував на електронну петицію «Знести пам’ятник Катерині II в Одесі» - її передано до Одеської міськради з проханням розглянути відповідно до компетенції.

Відповідну інформацію розміщено на сайті Президента, передає Укрінформ.

«Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію щодо захисту національних інтересів, очищення громадського простору від об’єктів та пам’яток, які закріплюють в Україні російські пропагандистські антиукраїнські наративи», - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що постановою Кабінету Міністрів №1181 від 8 вересня 2004 року «Деякі питання спорудження (створення) пам’ятників і монументів» установлено, що пам’ятники і монументи, які споруджуються з метою увічнення подій та пам’яті діячів, можуть мати державне або місцеве значення. Рішення про спорудження (створення) пам’ятників і монументів державного значення приймається Кабінетом Міністрів, а місцевого – місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Читайте також: В Одесі пропонують знести пам'ятник Катерині ІІ – петиція

Пам’ятник Катерині II («Засновникам Одеси») встановлено відповідно до рішення Одеської міської ради від 4 липня 2007 року «Про комплексну реставрацію та благоустрій Катерининської площі м. Одеси з відтворення її історичного вигляду».

З огляду на викладене та з урахуванням норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» електронну петицію надіслано до Одеської міської ради з проханням розглянути відповідно до компетенції, підсумував глава держави.

Читайте також: У Харкові демонтували пам'ятник князю Олександру Невському

Електронна петиція № 22/145072-еп «Знести пам’ятник Катерині II в Одесі» була оприлюднена на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 28 червня 2022 року громадянкою С.І.Цегельник. Вона набрала 26 504 голоси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-