На Луганщині зростає кількість воєнних злочинів росіян, місцеві жителі зникають безвісти

На Луганщині зростає кількість воєнних злочинів росіян, місцеві жителі зникають безвісти

Укрінформ
У Луганській області за минулу добу правоохоронці зафіксували 19 фактів вчинення російськими військами воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Кримінальні провадження відкриті за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, унаслідок обстрілів російськими військами руйнувань та пошкоджень зазнали житлові квартири й будинки жителів Сєвєродонецька, Щедрищево, Попасної, Новотошківки і Рубіжного.

Задокументовані 12 фактів захоплення державних і комунальних будівель Сєвєродонецька, Кремінної та Гірського (ст. 341 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У Херсоні загарбники мародерствують у гаражах і заселяються у захоплені квартири містян

Викриті четверо колаборантів, які вступили на службу у владні структури псевдореспубліки "лнр". На зловмисників очікує покарання за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України;

Також зафіксовані 11 незаконних заволодінь автомобілями та 10 фактів мародерства. Розпочаті пошуки 14 зниклих безвісти осіб.

Читайте також: Загарбники анонсували рок-концерт на Азовсталі

Як повідомляв Укрінформ, за даними військово-цивільної адміністрації, у ніч на 2 серпня в Луганській області російські війська здійснили ракетні обстріли в напрямку Костянтинівки, чотири рази вдарили з авіації по населених пунктах.

Протягом минулої доби сім разів росіяни використовували для ударів по Луганській області артилерійську підтримку, ще двічі – міномети, залучали танки. Українські захисники за добу відбили сім спроб наступу загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-