У Маріуполі жителі тижнями чекають на розмінування у своїх дворах

У Маріуполі жителі тижнями чекають на розмінування у своїх дворах

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі жителі тижнями чекають на розмінування у дворах своїх будинків.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь залишається наднебезпечним для цивільних. Розмінування окупанти проводять виключно в точках власного інтересу - заводи, порт та пляжі, де відпочиває мраzота. В квартирах, на подвір’ях, вулицях залишаються залишки мін, снарядів. Найпоказовіше - російська ТочкаУ на дитячому майданчику. Російські сапери на виклики не виїжджають. Люди тижнями чекають на розмінування», - написав Андрющенко.

Він підкреслив, що наразі невідомо, скільки це ще забере життів.

Також радник мера зазначив, що у захопленому місті наразі під кураторством «правоохоронців» процвітає рекет та наркоторгівля.

Читайте також: У Маріуполі спроба загарбників увімкнути світло в школі призвела до пожежі

«Кримінал. Рекет та наркотрафик під повним контролем кураторів від окупантів. Від старих та вже навіть нових підприємців вимагають 50 відсотків прибутку та бізнесу. З оформленням “паперів”. Пограбування та вбивста з метою пограбування потрохи стають правилом. На фоні власного мародерства поліція здебільше закриває очі, якщо не затримано по гарячих слідах», - заявив Андрющенко.

Він ще раз наголосив, що беззаконня - справжній тренд колабарантів у Маріуполі.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь на сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окуповані території Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі крадіжками у квартирах керує «поліція днр»

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-