«Референдум» у Мелітополі: мер нагадав колаборантам про кримінальну відповідальність

«Референдум» у Мелітополі: мер нагадав колаборантам про кримінальну відповідальність

Укрінформ
Міський голова Мелітополя Іван Федоров нагадав про кримінальну відповідальність, передбачену за співпрацю з військовими рф та просить повідомляти про колаборантів.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Стаття 111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність» стосується як тих, хто проводить псевдореферендум, так і тих, хто допомагає його організовувати. Тому старші і квартальні, які ходитимуть по будинкам мелітопольців із так званим «соцопитуванням» щодо майбутнього псевдореферендуму, також будуть притягнуті до кримінальної відповідальності”, - наголосив мер.

Федоров додав, що імена осіб, які стали на бік окупантів, вже відомі та дані про них передані до СБУ. Спецслужби займаються перевіркою щодо їх причетності до складання списків.

“Звертаюся до всіх мелітопольців з проханням інформувати про старших по будинках та квартальних, які проводять «соцопитування». Повідомити про колаборантів можна на електронну пошту zradnyk@mlt.gov.ua”, - йдеться у дописі.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники набирають масовку для «акцій за референдум» - розвідка

За допомогу в організації псевдореферендуму окупантів передбачена реальна кримінальна відповідальність: до 12 років в’язниці з можливою конфіскацією майна.

Як повідомлялось, що окупанти готуються провести псевдореферендум вже у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-