У бучанському храмі помолилися за Україну та її захисників

У бучанському храмі помолилися за Україну та її захисників

Фото
Укрінформ
У храмі Святого Апостола Андрія Первозванного в місті Буча у понеділок пройшов обласний захід із нагоди Дня Української Державності та 1034-ої річниці Хрещення Русі – України — «Молитва за Україну».

Про це повідомляється на сайті ОВА, передає Укрінформ.

У заході взяв участь Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Долучилися також представники різних конфесій та релігійних організацій, які входять до складу Ради церков Київської області, очільники районних військових адміністрацій, міські голови, депутати різних рівнів, волонтери та військовослужбовці.

«Храм, в якому ми сьогодні перебуваємо, став символом російських звірств проти українського народу. Сьогодні тут присутні представники різних конфесій. Усі ми маємо різні погляди та вподобання, але маємо спільні цінності. Наші захисники та співгромадяни, які загинули від рук загарбників, поклали свої тіло й душу не лише за нашу свободу, а й за українську державу, українську церкву, майбутнє цивілізованого світу та наших дітей... І наш обов’язок - бути сильними та щодня крокувати до перемоги. У пам’ять про цих людей та заради майбутнього українців», – наголосив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Читайте також: Епіфаній – про обстріл колонії в Оленівці: На росіян чекає суд в Гаазі та новий Нюрнберг

Під час заходу відбулися спільні молитви «За український народ і захисників. За перемогу України», «За полеглих воїнів, невинно вбитих чоловіків, жінок, дітей та ненароджених», «За духовну велич України», «За Соборність та благоденство України».

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного хреста, що встановлено на місці масових поховань, де покоїлися невинно вбиті жителі Бучі.

Як повідомлялося раніше, у Бучі діти за тиждень зібрали на митті машин 7 тисяч гривень для потреб ЗСУ. Частину коштів перерахували на фандрейзингову платформу United24.

Фото: Олексій Кулеба, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-