Освітянам тимчасово захопленої Генічеської громади перерахували заборговану зарплату

Освітянам тимчасово захопленої Генічеської громади перерахували заборговану зарплату

Укрінформ
Освітянам тимчасово захопленої російськими загарбниками Генічеської громади на Херсонщині перерахували на картки заборговану зарплату - загалом понад 64 млн грн.

Про це повідмоляє у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, передає Укрінформ.

"Вирішено питання із виплатою заборгованості по заробітній платі працівникам освітньої сфери Генічеської територіальної громади. Загалом погашено заборгованість в понад 64 млн грн. Потреби вдалося покрити завдяки освітній субвенції (40 млн грн), субвенції для забезпечення інклюзивного навчання (32 тис. грн) та місцевому бюджету (24,3 млн грн)", - ідеться у повідомленні.

В ОВА зазначили, що сьогодні майже всі кошти перераховано людям на картки. Зарплату отримали вчителі шкіл, вихователі в дитсадках, працівники інклюзивно-ресурсних центрів.

Бутрій наголосив, що держава піклується про людей, які вимушені тимчасово жити в окупації. Усуперед брехливим твердженням пропагандистів, що Україна покинула Херсонщину, держава й надалі виконуватиме зобов’язання перед своїми громадянами, а Херсонщина обов'язково буде звільнена.

Читайте також: Відмова українців співпрацювати із загарбниками зірвала план кремля перевести Херсонщину на рублі

Як повідомлялось, 27 травня в Херсонській ОВА повідомили, що в області залишилася проблема з державними базовими виплатами по Генічеській територіальній громаді. Це було пов'язано зі швидким захопленням цієї громади, яка межує з тимчасово окупованим Кримом, із втратою керівництвом громади електронних ключів. Тодішній голова ОВА Геннадій Лагута обіцяв, що у першій декаді червня будуть закриті всі виплати на цій території.

На Херсонщині російські загарбники посилюють тиск на педагогів та лікарів, примушуючи їх до співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-