Евакуація з півдня: військові радять виїхати з небезпечних районів

Евакуація з півдня: військові радять виїхати з небезпечних районів

Укрінформ
У Херсонській області є дорога життя в напрямку Запоріжжя, також військові рекомендують евакуйовуватися і з небезпечних районів Миколаївщини.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Евакуація з Херсонщини продовжується. Звісно, з окупантами погодження нема, як і ніяких спеціальних коридорів. Але поки що ми маємо невеличку дорогу життя в напрямку Запоріжжя. Машини потроху все ж таки виїжджають. Є також варіант евакуюватися через тимчасово окупований Крим, якщо ситуація критична для життя в зонах ураження та на окупованій території», - сказала Гуменюк.

Що ж до евакуації з Миколаївщини, то вона також рекомендує евакуюватися, якщо є загроза життю.

Читайте також: Ворог використовує С-300 для обстрілів Миколаєва - Гуменюк

«Ми рекомендуємо місцевому населенню евакуюватися, якщо є така можливість – звісно, це збереже життя. Роботу щодо евакуації проводить і місце влада. А ми продовжуємо вишукувати місця, звідки ворог намагається завдавати ураження, і нищити їхні підрозділи, техніку. Звітуємо щодня про знищені і РСЗВ, і, зокрема, батареї С-300. На минулому тижні була знищена одна з тих, що наносили удари по Миколаєву», - сказала Гуменюк.

Представниця Сил оборони підкреслила, що ЗСУ продовжують просування, і, на її думку, найближчим часом Збройним силам вдасться на півдні відсунути ворога настільки, щоб такі обстріли припинилися.

Як повідомлялося, рф використовує ЗРК С-300 для ураження цивільної інфраструктури Миколаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-