Ворог використовує С-300 для обстрілів Миколаєва - Гуменюк

Ворог використовує С-300 для обстрілів Миколаєва - Гуменюк

Укрінформ
Російські загарбницькі війська під час обстрілів Миколаєва використовують зенітно-ракетні системи С-300, що призводить до величезних руйнувань.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Зараз ми фіксуємо нетипове використання зенітно-ракетних систем С-300, одну з батареї яких ми вже знищили, і вони продовжують їх переміщувати по окупованій території Херсонщини і з різних напрямків завдають ударів. Особливість цієї зброї зокрема в максимальному ураженні. Оскільки зенітно-ракетна система призначена для знищення цілей в повітрі, тобто ракета, вилітаючи з пристрою, розривається в повітрі, знищуючи ціль. Якщо вона влучає в поверхню або, наприклад, в будівлю, яка має акустичну додаткову потужність, то розривна сила збільшується в кілька разів. І нашпигування цього снаряду певними металевими частинами завдає додаткових уражень. Тому дуже потужна сила у такого снаряда, і влучання в землю лишає дуже великі вирви і завдає великої ударної хвилі, яка теж може бути руйнівною», - пояснила Гуменюк.

Читайте також: Зеленський - про обстріли Миколаєва: Наші люди могутніші за снаряди та ракети

Як повідомляв Укрінформ, вночі та вдосвіта 31 липня росіяни випустили по Миколаєву близько 40 ракет, це був один із наймасштабніших обстрілів від початку вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-