Про підозру у держзраді заочно повідомили 11 правоохоронцям із Запорізької та Херсонської областей

Про підозру у держзраді заочно повідомили 11 правоохоронцям із Запорізької та Херсонської областей

Укрінформ
Працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді 11 працівникам правоохоронних органів з тимчасово захоплених росіянами територій Запорізької та Херсонської областей.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Восьмеро з них добровільно погодились "співпрацювати" з рф у незаконно створеному загарбниками правоохоронному органі у Бердянську.

За даними досудового розслідування, починаючи з квітня ці правоохоронці проводили обшуки за місцем проживання колишніх колег. Вони вивозили цінне майно, а у подальшому допомагали так званим "переселенцям з рф" розселитись у вкрадене житло.

Читайте також: Заступниці голови фейкового «верховного суду лнр» загрожує 15 років за держзраду

Також слідчі заочно повідомили про підозру у державній зраді трьом працівникам правоохоронного органу у Херсонській області. Вони від самого початку повномасштабної російської агресії добровільно погодились нести "службу" у так званому "Геническому райотделе полиции ГУ МВД в Херсонской области".

Усі колишні українські правоохоронці підозрюються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Їм загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Процесуальне керівництво здійснюють Запорізька і Херсонська обласні прокуратури.

Читайте також: Кримського суддю заочно засудили за держзраду до 12 років ув’язнення

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня у Службі безпеки України заявили, що ідентифікували та встановили місцеперебування усіх зрадників та їхніх "координаторів" з росії, причетних до організації псевдореферендуму у Херсонській області.

Основну роль в організації та проведенні псевдореферендуму загарбники планують віддати прокремлівській організації "волонтери zа росію". Під кураторством спецслужб рф її учасники мають розосередитись у регіоні для імітації підтримки загарбників місцевими жителями, а також створення постановочних сюжетів для російського телебачення.

Проте, згідно з перехопленнями, колаборанти "доповідають" своїм російським керівникам про те, що херсонці не сприймають ідеї "приєднання", чинять активний спротив та очікують на звільнення регіону від агресорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-