Заступниці голови фейкового «верховного суду лнр» загрожує 15 років за держзраду

Заступниці голови фейкового «верховного суду лнр» загрожує 15 років за держзраду

Укрінформ
Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно колишньої судді Апеляційного суду Луганської області, яка зрадила Україні та почала активно співпрацювати з окупантами. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це на сайті повідомляє Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

"У 2014 році колишня суддя не виїхала на підконтрольну територію та свідомо увійшла до складу так званої «робочої групи по законотворчій діяльності лнр». Вона розробила низку фейкових законопроєктів у сфері сімейного, цивільного, земельного права. Згодом фігурантка обійняла посаду заступника голови «верховного суду лнр» та виносила фейкові судові вироки щодо громадян України", - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що вона є головою комісії з прийому кваліфікаційного екзамену на посаду судді так званої «лнр».

Наразі відносно колишньої судді Апеляційного суду Луганської області до суду скеровано обвинувальний акт за вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, особою, яка є представником влади (ч. 3 ст. 109 КК України), посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України), державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Читайте також: Кримського суддю заочно засудили за держзраду до 12 років ув’язнення

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 15 років. Процесуальне керівництво здійснює Луганська обласна прокуратура.

Як повідомляв Укрінформ, жителя Донецької області, який за завданням фсб російської федерації влаштувався до лав Збройних сил України і збирав інформацію військового характеру, засудили до восьми років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-