Старух: Із захоплених територій через Запоріжжя вже виїхали майже 400 тисяч українців

Старух: Із захоплених територій через Запоріжжя вже виїхали майже 400 тисяч українців

Укрінформ
Від початку російського повномасштабного вторгнення близько 400 тисяч українців виїхали із захоплених територій через Запоріжжя.

Про це голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив в інтерв‘ю Укрінформу.

"Через місто пройшло близько 400 тисяч людей. Зареєстровані як внутрішньо переміщені особи – 106 тисяч", – сказав він, зазначивши, що частина переселенців після евакуації до Запоріжжя виїхала в інші міста.

Читайте також: На Запоріжжі через ворожі обстріли згоріли 240 гектарів ланів

Старух уточнив, що безпосередньо в місті розмістилися майже 90 тисяч переселенців. Серед них 16 тисяч мешканців Донецької області, зокрема близько семи тисяч маріупольців. Також залишилося багато людей з Пологівського району, з Гуляйполя Запорізької області.

Також Старух розповів, що в Запоріжжі створено мережу хабів для переселенців.

"У нас був один загальний хаб, який приймав переселенців з усіх регіонів, а зараз вирішили зробити окремо для кожного району. Уже зробили для мешканців Мелітопольського, Василівського, Пологівського, Бердянського районів. Для Маріуполя вже давно створено. Цими хабами займаються відповідні органи місцевого самоврядування. Ми створили умови, а вони забезпечують перебування переселенців", – пояснив голова ОВА.

Читайте також: Роботи йдуть щодня: Старух про посилення оборони Запорізької області

Він також повідомив, що нині створюється окремий хаб для переселенців із Херсонської області. За його словами, над цим працюють 15 представників місцевої влади Херсонщини.

"Із Херсонської області зараз виїжджають дуже багато людей. Минулого тижня в нас були представники місцевої влади Херсонщини: представники обласної адміністрації, міської влади, народні депутати. Ми домовилися про те, що вони на постійній основі забезпечуватимуть прийом своїх громадян. Уже 15 людей працюють над цим. Вони також регулюють і контролюють направлення волонтерської допомоги на територію Херсона та Херсонщини", – зазначив Старух.

Як повідомляв Укрінформ, для того, аби виїхати з тимчасово захопленої території через Василівку Запорізької області, українцям потрібно буде взяти в окупаційній комендатурі спеціальну перепустку. Такі правила начебто починають діяти вже з 1 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-