СБУ задокументувала діяльність відомого на Луганщині пропагандиста-колаборанта

СБУ задокументувала діяльність відомого на Луганщині пропагандиста-колаборанта

Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала діяльність ще одного відомого пропагандиста угруповання «лнр» та повідомила йому про підозру в співпраці з окупаційною адміністрацією.

Про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

«За даними слідства, мешканець Луганська з 2014 року працює на «державній телевізійній та радіомовній компанії лнр», підпорядкованій так зв. «міністерству зв’язку» окупантів. Обіймав посади «генерального директора», головного редактора та телеведучого низки передач на пропагандистському каналі «Луганськ24». Спеціалізація пропагандиста – агресивна антиукраїнська пропаганда у стилі «кисельов/соловйов», - ідеться в повідомленні.

Служба зазначає, що колаборант не лише готує, редагує та затверджує остаточну редакцію телевізійних сюжетів, чинить безпосередній вплив на інформаційну політику телеканалу, але й сам працює у кадрі, є обличчям телеканалу.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення пропагандист зосередився на виправданні агресії рф проти України та злочинів російських військових формувань, підтримці дій окупаційних адміністрацій, поширенні дезінформації та антиукраїнських фейків, вигаданих путінськими політтехнологами.

СБУ повідомила пропагандисту про підозру у колабораційній діяльності. Правопорушнику може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з можливою конфіскацією майна.

На фото, яким супроводжений текст пресслужби – відомий ще з довоєнних часів тележурналіст Сергій Колесніков.

Читайте також: У Херсоні колаборанти та військові рф захопили магазини побутової техніки

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: Фейсбук 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-