У Харкові розробляють проєкт зупинки-укриття - Терехов

У Харкові розробляють проєкт зупинки-укриття - Терехов

Укрінформ
У Харкові розробляють проєкт зупинки, яка буде служити укриттям під час обстрілу; в місті визначили перші 25 локацій, де розмістять такі захисні споруди.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом із нашими комунальними службами ми розробляємо проєкт зупинки, яка буде, у тому числі, й укриттям для людей, які стоять на зупинці громадського транспорту. Пробний зразок ми вже запустили в роботу. Думаю, що незабаром у Харкові з'являться такі зупинки, які будуть більш-менш безпечними під час обстрілів», - сказав Терехов.

Читайте також: У Харкові знову лунали вибухи

Він наголосив, що російські війська останнім часом обстрілюють місця скупчення людей, зокрема зупинки.

За словами міського голови, вже визначено перші місця, де встановлять такі захисні зупинки.

«Це буде невелике приміщення, зроблене з бетону, воно стоятиме на землі. Ми визначили перші 25 зупинок, там, де справді є скупчення людей, зупинки, які користуються найбільшим попитом. Саме з них ми й розпочинатимемо», - сказав Терехов.

Читайте також: Харківська ТЕЦ-5 передумала відключати в місті гарячу воду

Проєкт укриття він опублікував у Телеграмі. «Це будуть залізобетонні конструкції, розташовані поряд із зупинковими павільйонами. У разі загрози артилерійського обстрілу там можна буде сховатися та перечекати повітряну тривогу. Такі укриття є в Ізраїлі, наприклад. І вони показують себе ефективними щодо захисту від снарядів і розльоту осколків», - написав Терехов.

Він додав, що безпечні зупинки громадського транспорту планують розпочати монтувати протягом 2-3 тижнів.

Як повідомлялося, 21 липня у Київському районі Харкова під обстріл касетними снарядами потрапила зупинка громадського транспорту біля ринку. Загинули троє людей, ще 20 отримали поранення.

Читайте також: Ворог обстрілює Дергачівську громаду на Харківщині з танків та мінометів

20 липня внаслідок обстрілу зупинки на Салтівці загинули троє людей, у тому числі 13-річний хлопчик, його 15-річна сестра та жінка похилого віку отримали поранення.

Минулого тижня у м. Чугуїв Харківської області на вулицях почали облаштовувати укриття у місцях масового скупчення людей. Конструкції створюють із фундаментних блоків та мішків з піском.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-