Харківська ТЕЦ-5 передумала відключати в місті гарячу воду

Харківська ТЕЦ-5 передумала відключати в місті гарячу воду

Укрінформ
Харківська «ТЕЦ-5» не стала відключати гарячу воду у 800 будинках, які обслуговує, та обіцяє стабільний опалювальний сезон.

Про це йдеться в заяві пресслужби підприємства, яка є в розпорядженні Укрінформу.

«ТЕЦ-5» не припиняла працювати і має твердий намір робити це й надалі. Нам вдалося досягнути домовленості із «Харківміськгазом». Діалог був непростим, але ми порозумілися. Теплоцентраль отримуватиме для подальшої діяльності паливо», - заявив заступник голови правління підприємства Ігор Орловський.

Він також запевнив, що «харків'яни і в подальшому будуть з гарячою водою, а з настанням холодів – із теплом в оселях».

За словами Орловського, в липні Харківська «ТЕЦ-5» працювала, використовуючи резервне паливо – мазут, він зрештою закінчився, а від Харківміськгазу надійшла відмова відпускати газ теплоцентралі.

«У зв'язку з цією ситуацією, яка для станції є аварійною, мало настати відімкнення ТЕЦ. І теплоцентраль своєю чергою зробила необхідний і єдиний можливий крок - повідомила «Харківські теплові мережі» про припинення постачання місту гарячої води», - пояснив Орловський.

Він пояснив: «ТЕЦ-5» заборгувала міськгазу 75 млн грн і наразі платить контрагентам «у міру своїх можливостей».

«Але вони не такі вже й великі, ці можливості, зважаючи на те, що «Харківські теплові мережі» заборгували «ТЕЦ-5» з кінця минулого року 1,7 млрд грн. При цьому теплоцентраль свої зобов'язання виконувала, забезпечуючи Харків теплом, гарячою водою, електроенергію», - заявив Орловський.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня мер Харкова Ігор Терехов виступив за націоналізацію приватної «ТЕЦ-5», заявивши, що харків'яни не повинні бути заручниками фінансових розбірок між теплоцентраллю та АТ «Харківміськгаз»

Харківська «ТЕЦ-5» на початку травня призупинила генерацію електричної та теплової енергії через високу ціну на газ. Із 17 травня відновила виробництво електроенергії для Об'єднаної енергосистеми України.

Читайте також: Мер Харкова виступив за націоналізацію харківської ТЕЦ-5

Пізніше «ТЕЦ-5» заявляла, що з 1 червня зупиняє роботу та збирається законсервувати обладнання, оскільки не може платити за газ за пропонованою ціною.

19 липня пресслужба станції повідомила, що основні роботи з підготовки обладнання до опалювального періоду на підприємстві завершено і «ні на мить не припиняється пошук палива, зокрема резервного, для забезпечення сталості роботи теплоцентралі».

«ТЕЦ-5» надає тепло та гарячу воду житловому масиву Олексіївка, а також Новобаварському та частково Холодногірському районам, загалом майже 800 багатоквартирних будинків.

«ТЕЦ-5» є приватним підприємством із 2012 року. У 2020 році у неї були проблеми з постачанням тепла та гарячої води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-