Ворог обстрілює Дергачівську громаду на Харківщині з танків та мінометів

Ворог обстрілює Дергачівську громаду на Харківщині з танків та мінометів

Укрінформ
Дергачівську громаду, що межує з Харковом, війська рф активно обстрілюють із танків, мінометів і артилерії, ЗСУ здійснюють атаки на позиції ворога.

Про це повідомив у Телеграмі голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Протягом останніх двох діб ситуація в громаді залишалася стабільно напруженою. Окупанти періодично обстрілювали майже всі підконтрольні Україні населені пункти Дергачівщини. Особливо активно били з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по Руській Лозовій, Питомнику, Дементіївці, Цупівці, Прудянці», - повідомив Задоренко.

Інформації про загиблих чи поранених цивільних осіб влада останніми днями не отримувала.

«Сили оборони України міцно тримають оборону та здійснюють атаки на позиції ворога в районі Цупівки, Дементіївки та Великих Проходів», - повідомив Задоренко.

Читайте також: На Харківщині попри обстріли триває відбудова зруйнованих загарбниками об'єктів — ОП

За його словами, незважаючи постійні обстріли, в громаді продовжується гуманітарна робота, крім того доправляється продовольство для евакуйованих мешканців, які перебувають у санаторному закладі.

Небайдужі громадяни допомагають комунальникам розбирати завали зруйнованих будинків, закривати контури вікон та ремонтувати дахи будинків самотніх пенсіонерів.

Як повідомлялося, Дергачівська громада, що є прикордонною, на третину захоплена, на частині території тривають бойові дії. Майже всі підконтрольні Україні населені пункти Дергачівщини війська рф щоденно обстрілюють. Унаслідок застовування армією рф фосфорних боєприпасів у громаді масово горять поля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-