На Харківщині попри обстріли триває відбудова зруйнованих загарбниками об'єктів — ОП

На Харківщині попри обстріли триває відбудова зруйнованих загарбниками об'єктів — ОП

Відео
Укрінформ
Ситуація у Харківській області залишається напруженою, та попри обстріли відбудова зруйнованих російськими військами об'єктів триває. Не припиняється відновлення також на Сумщині, Чернігівщині та Житомирщині.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Досить напруженою залишається ситуація в Харківській області. Постійний, не побоюсь цього слова, терор з боку рф мирних харків’ян дається взнаки. Однак люди продовжують боронити й відбудовувати зруйноване. Домівки, вулиці, дороги – все відбудуємо! Але, на жаль, не повернемо до життя загиблих харків’ян", - підкреслив посадовець.

Він також зазначив, що й Сумщина продовжує ліквідовувати наслідки численних обстрілів. Зокрема, завершено розмінування територій населених пунктів Братське, Люджа, Семереньки Охтирської територіальної громади та селища Дептівка Конотопського району. На автошляхах Охтирського, Конотопського, Шосткінського районів безперебійно триває відновлення дорожнього полотна.

Читайте також: В ОП презентували план швидкого відновлення інфраструктури

Заступник керівника ОП поінформував, що у Чернігівській області силами ДСНС та добробатів триває розмінування території села Ягідне Іванівської територіальної громади, в селі Халявин йде ремонт приміщень Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні.

Проводиться ремонт, відновлення і скління приміщень Чернігівського обласного центру крові, обласної дитячої лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, дитсадків.

За даними Тимошенка, на Чернігівщині шляховики вже відновили понад 350 кілометрів дорожнього покриття, з них 249 км доріг державного значення і 101 км - місцевого.

На Житомирщині триває очищення території від вибухонебезпечних предметів села Наталівка та Новограда-Волинського, у школах Бердичівського, Коростенського та Овручського районів замінили вікна та покрівлю, а в Овручі завершується ремонт приміщення ЦНАПу, поінформував заступник глави ОП.

Він додав, що у Коростені відремонтовано приміщення представництва Червоного Хреста України.

Читайте також: Італія може допомогти у відновленні міст Київщини, Одещини та Житомирщини

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-