Загарбники зруйнували у Маріуполі житло понад 156 тисяч мешканців

Загарбники зруйнували у Маріуполі житло понад 156 тисяч мешканців

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники пошкодили та зруйнували житло понад 156 тисяч городян.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Російські окупанти «звільнили» від житла понад 156 тисяч маріупольців. Понад 60% багатоповерхових будинків Маріуполя пошкоджено більше ніж на 40% та повністю знищено. Це 1 368 житлових будинків, в яких проживали понад 156 тисяч маріупольців. Стільки людей втратили житло в результаті військових дій росії», - йдеться у повідомленні.

Згідно з планами окупантів стосовно кількох мікрорайонів Центрального району (МКР 17 та 23), вони до зими нібито хочуть демонтувати 35 повністю зруйнованих будинків. Капітальних або поточних ремонтів житла не планується, і така ситуація по всьому Маріуполю - ані ремонт, ані обіцяного масового будівництва житла, зазначили у міській раді.

Читайте також: Маріуполь: загарбники у будинку з порушеною опорною конструкцією замінили лише вікна

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, наразі українська влада працює над тим, щоб Маріуполь отримав репарації від росії для відбудови зруйнованого міста.

«Для цього необхідно, щоб заморожені іноземні рахунки рф направили до українських міст, які зруйнувала росія. І після деокупації Маріуполя ми почнемо масштабне відновлення міста. Побудуємо нові будинки та повернемо маріупольцям їх втрачено житло», - наголосив мер.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тисяч мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Продукти у Маріуполі продають з націнкою 200-300%

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тисяч жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Мешканці міста чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою.

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-