Мер Слов'янська попередив, що опалювального сезону у місті не буде

Мер Слов'янська попередив, що опалювального сезону у місті не буде

Укрінформ
Керівник Слов’янської міської військової адміністрації Вадим Лях наголосив, що через війну розпочати опалювальний сезон із настанням холодів не вдасться.

Про це передає Укрінформ із посиланням на novosti.dn.ua.

«Ми ж розуміємо, якщо мінусова температура буде, бак [з водою] замерзне. Цистерну, яку ми підженемо та залишимо на ніч, замерзне. Ви опалюватимете свою квартиру — це якщо буде електроенергія, але каналізація замерзне. Тут потрібно серйозно замислитись, як бути далі, як виживати. Саме виживати, тому що опалювального сезону фактично не буде», — сказав Лях.

Читайте також: Мер Слов'янська показав наслідки вчорашнього обстрілу міста

Він наголосив, що мешканцям Слов’янська потрібно евакуюватися, оскільки все одно буде спроба захопити місто з боку російських військ.

«Спроба атаки, масованого наступу все одно буде. Провісником цього будуть великі обстріли. Відповідно, більша кількість жертв у цей період», — сказав голова військової адміністрації.

Читайте також: Ворог обстріляв Слов’янську громаду касетними снарядами, поранені дві людини

За словами Ляха, у Слов’янську залишається близько 22 тисяч осіб, з яких близько 3-4 тисяч діти.

Як повідомлялося, російський агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. У регіоні вже давно немає газопостачання, а у багатьох населених пунктах і водопостачання. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

Читайте також: Ворог втрачає особовий склад, але вперто намагається захопити Вуглегірську ТЕС

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-