У Маріуполі зростає невдоволення мешканців через щоденні черги за російською гуманітаркою

У Маріуполі зростає невдоволення мешканців через щоденні черги за російською гуманітаркою

Укрінформ
У Маріуполі зростає незадоволення мешканців за щоденні черги на сонячному пеклі та без води за гуманітарною продуктовою допомогою.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та оприлюднив відео з місць події.

«Маріуполь. Зростає незадоволення маріупольців щодо відношення окупантів до їхніх потреб. Гуманітарна допомога знову головне джерело їжі для більшості… Щоденні черги на пеклі навіть без води. Черга, аби записатись в чергу, черга, аби отримати по запису в чергу. Прояви незадоволення все агресивніші. Скоро маріупольці почнуть бити колаборантів в прямому сенсі. І це достатньо справедлива кара з огляду на ситуацію», - написав Андрющенко.

Читайте також: Учителів з Маріуполя загарбники вивозять на «перенавчання» до Ростова

Він пояснив, що у Маріуполі, по-перше, заробітної плати та пенсій, які окупанти почали давати, не вистачає навіть на мінімальний рівень життя людей, навіть при звільненні від оплати комунальних послуг та проїзду транспортом.

«По-друге, розкрадання гуманітарки родиною Іващенків (самопроголошений «мер») і кураторами від росії призвели до логічних наслідків - її не вистачає на реальних людей», - додав радник мера.

Він зазначив, що при нестачі гуманітарної допомоги, чого точно вистачає, так це пропаганди - замість їжі можна взяти купу газет, в яких пишуть як гарно живеться на окупованій території і в Маріуполі.

«Яке свято - дружба з Північною Кореєю. Головне - не підіймати очі, відключити слух та нюх. Не звертати увагу на спрагу і, в принципі, можна повірити, що життя покращилось», - з іронією підсумував радник мера.

Читайте також: Маріуполь до понеділка закривають на в’їзд та виїзд, загарбники шукатимуть партизанів

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте також: «ЗСУ йдуть»: У Маріуполі на залізничному вокзалі з’явився патріотичний напис

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-