На Чернігівщині просять призупинити діяльність церкви московського патріархату

На Чернігівщині просять призупинити діяльність церкви московського патріархату

Укрінформ
Призупинити діяльність УПЦ московського патріархату просять депутатів жителі Мени, що на Чернігівщині.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Не повинно бути церкви московського патріархату... Зараз іде війна, убивають наших сестер, дітей, матерів, братів – усіх убивають. А ми будемо робити, щоб вона процвітала, платити податки, віддавати москві... Хіба це справедливо?", - наголосив місцевий житель Василь Свириденко.

Напередодні, 22 липня, на сесії міської ради розглядали звернення від батьків та дружин українських воїнів щодо УПЦ московського патріархату.

Читайте також: На Київщині парафіяни церкви Архангела Михаїла вирішили приєднатися до ПЦУ

"Син служить, брат служить, племінник служить. І дітки наші просять: «Мамо, ну чого це має бути у нас дві церкви поруч – українська і російська? Вони знущаються з нас, б’ють мирне населення. Зробіть так…, щоб закрили цю церкву. Ми не хочемо", - розповідає жителька села Покровське Ніна Деркач.

Звернувся до депутатів міської ради священник Православної церкви України отець Володимир: "Саме існування московського патріархату створює конфліктну ситуацію. Тому що в той час, коли наші воїни, ризикуючи своїм життям, а життя – це найбільший дар для кожної людини, вони запитують у своїх рідних і близьких: доки тут будуть ті представники із москви, які кожного дня потроху, але впливають на свідомість наших громадян?". Вони не засудили дії патріарха кирила, який благословляє вбивство, знущання і військову агресію для нашої держави".

У відповідь депутати запевнили, що підтримують батьків і дружин українських воїнів та категорично засуджують дії росії. Але повноважень заборонити чи призупинити діяльність УПЦ (мп) вони не мають права.

Читайте також: У Франківську частина священників московського патріархату перейшли до ПЦУ

"У разі прийняття такого рішення, воно не матиме жодних юридичних наслідків. Рішення про зміну підлеглості релігійної громади може бути прийняте самими членами релігійної громади. Припинити діяльність релігійної громади на даний час можливо лише в судовому порядку і в установлених законодавством випадках", - сказав секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко.

На території громади зареєстровані 20 парафій УПЦ (мп), у Православної церкви України їх лише вісім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-