У Франківську частина священників московського патріархату перейшли до ПЦУ

У Франківську частина священників московського патріархату перейшли до ПЦУ

Відео
Укрінформ
В Івано-Франківську частина священників московського патріархату Храму Різдва Христового разом із віруючими перейшли до Православної церкви України.

Про це у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Наша громада поповнилась ще однією спільнотою - Різдва Христового Православної церкви України. Приємно здивувала поведінка окремих священників московського патріархату, котрі, незважаючи на певні вагання, зробили мужній крок - вирішивши полишити тенета «руського миру» та перейти разом із віруючими на службу до Православної церкви України», - повідомив Марцінків.

За його інформацією, інші священники мирно зустріли громаду ПЦУ і вступили з ними у діалог, коли ворота храму та церковне подвір'я відкрили для віруючих.

«Дякуємо їм за толерантне та чуйне ставлення до своїх колишніх одновірців. Але, на жаль, вони поки що залишилися на роздоріжжі. Тому ми будемо щиро молитися за них, щоб вони вибрали правильний шлях, позбувшись московських оков», - запевнив мер Івано-Франківська.

Він зауважив, що громада міста просить окремих священників УПЦ не чинити спротив вибору парафіян і не підігравати «підступним намірам росії розділити громадян України у питаннях віри».

Читайте також: В Івано-Франківську пропагандистку комуністичного режиму засудили на 5 років позбавлення волі

Зазначається, що раніше при міській раді Івано-Франківська створили Раду церков для цивілізованого вирішення релігійних питань.

Як повідомлялося, у червні Храм Різдва Христового, що на вулиці Довженка, зареєстрували як храм Православної церкви України. Натомість священники УПЦ це заперечували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-