На Львівщині відкрилась Норвезька рада у справах біженців

На Львівщині відкрилась Норвезька рада у справах біженців

Укрінформ
У Стрию фахівці Норвезької ради у справах біженців (NRC) відкрили гуманітарний штаб «Клаптик надії», де надають юридичну підтримку та супровід ВПО.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Фахівці Норвезької ради у справах біженців (NRC) приймають відвідувачів у Стрию, на базі Вищого професійного училища №8, де наразі розміщений районний гуманітарний штаб «Клаптик надії». Працюють щоденно з 08:00 до 18:00 години», - йдеться у повідомленні.

Команда юристів надає безоплатну правову допомогу і сприяє розв’язанню проблем внутрішньо переміщених та інших осіб, які постраждали внаслідок війни та знайшли прихисток у Стрийському районі Львівщини.

Вони консультують та надають детальну інформацію щодо евакуації з міст, де тривають бойові дії, процедур та документів, необхідних для перетину державного кордону України до сусідніх країн, перебування та працевлаштування в них, тимчасового захисту або статусу біженця, підготовчих дій для отримання компенсації за зруйноване житло, отримання статусу ВПО, пенсії та інших соціальних виплат.

Станом на 22 липня Стрийський район Львівської області надав прихисток майже 35 тисячам ВПО.

Читайте також: Посли ЄС погодили умови продовження допомоги біженцям з України

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія до кінця цього року і впродовж наступного надасть Україні пакет допомоги на суму 1 мільярд євро. Кошти передбачені для допомоги людям, які цього потребують, і на підтримку заходів відновлення України.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-