Шмигаль поспілкувався з переселенцями в Ізмаїлі

Шмигаль поспілкувався з переселенцями в Ізмаїлі

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль спілкувався з переселенцями в Ізмаїлі на Одещині.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

"Поспілкувалися сьогодні з переселенцями, що вимушено проживають в Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей", - написав глава уряду.

За його словами, під час спілкування він переконався, що люди отримують виплати за спеціальною програмою, а в закладі є всі необхідні умови для комфортного проживання.

"Показово, що українці, які виїхали за кордон, також поступово повертаються додому й затримуються в Ізмаїлі. Наразі повернулося вже більше 16 тисяч громадян", - додав Шмигаль.

Він також звернув увагу, що уряд робить усе можливе, щоб забезпечити комфортні умови проживання для ВПО.

Читайте також: У Хмельницькому відкрили центр допомоги для дітей-переселенців

"На сьогодні діють програми виплат для таких людей: по 2 тис. грн на дорослих та по 3 тис. грн на дітей та осіб з інвалідністю. По 6,5 тис. грн компенсуємо роботодавцям за кожну найняту внутрішньо переміщену особу", - наголосив Шмигаль.

Також Шмигаль повідомив, що нагородив на Одещині працівників, які здійснюють ремонт одного з об’єктів критичної інфраструктури. "Його важливість для всіх цілком зрозуміла, і попри загрозу, ці люди продовжують сміливо й героїчно виконувати свою роботу. Дякуємо вам за це", - додав він.

Глава уряду не повідомив, про який саме об’єкт критичної інфраструктури йдеться.

Як повідомлялося раніше, Шмигаль на Одещині оглянув порти Ізмаїл та Рені, через які відбувається експорт в європейські країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-