На Львівщині відкрили тимчасовий табір для переселенців

На Львівщині відкрили тимчасовий табір для переселенців

Фото
Укрінформ
В Яворівському районі Львівської області відкрили тимчасовий табір для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), який зводили волонтери швейцарської організації Remar S.O.S.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«На території «Мостиський ЗЗСО №1» Яворівського району запрацювало наметове містечко для внутрішньо переміщених осіб. Містечко зводили упродовж двох місяців волонтерами швейцарської організації Remar S.O.S.», - йдеться у повідомленні.

Тимчасовий табір для проживання вимушених переселенців розрахований на 100 місць у наметі площею 500 м2. Тут є спальні місця із ліжками, матрацами та подушками. Є також їдальня, де переселенці отримуватимуть безкоштовне триразове харчування, душові, туалети.

З нагоди відкриття організатори роздали малозабезпеченим жителям громади понад 300 продуктових наборів. За словами координатора Remar S.O.S. п. Пауло Олівейра, надання подібної допомоги планується щомісячно.

Читайте також: Уряд прогнозує нову хвилю внутрішніх переселенців восени - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині вже було збудовано п’ять модульних містечок, три – у Львові, одне – у с. Хоросно Солонківської ТГ та с. Бортятин Яворівської ТГ.

Також будівництво модульного містечка триває у Стрийській громаді, є проєкти на житла для ВПО у Добротвірській та Дрогобицькій громадах.

Нині у Львівській області офіційно зареєстровано понад 240 тисяч ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-