На Львівщині відкрили модульне містечко для переселенців

На Львівщині відкрили модульне містечко для переселенців

Фото
Укрінформ
У селі Бортятин Яворівського району Львівської області відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб.

Тут житимуть 40 людей, які раніше тимчасово мешкали в школах та садочках, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Львівської ОВА.

«Завдяки співпраці наших міжнародних партнерів та місцевої влади сьогодні ще 40 матерів з дітьми та людей похилого віку з Луганської та Донецької областей (а це 13 сімей) отримали комфортні та безпечні умови проживання», - зазначив на відкритті начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

На Львівщині відкрили модульне містечко для переселенців / Фото: пресслужба Львівської ОВА

Містечко складається з 10 поєднаних між собою контейнерів (5 житлових та 5 господарських приміщень). У будинках є всі умови для проживання: кухні, санвузли та душові кабінки. На території подбали про благоустрій, зокрема, облаштували дитячий майданчик.

Формат будинку відрізняється від інших модульних містечок, які вже збудовані у Львові. Його спроєктували таким чином, що кухня, санвузли та душові будуть безпосередньо у будівлі, де розташовані спальні кімнати. Це забезпечить додатковий комфорт та безпеку дітей.

Житимуть у містечку переселенці, які до цього тимчасово проживали у школах, дитсадках та інших комунальних закладах Судововишнянської та сусідніх громад.

Профінансував проєкт міжнародний благодійний фонд Safe Pass Group за підтримки благодійних міжнародних фондів США, Австралії та Нової Зеландії.

Додатково для забезпечення функціонування та обслуговування модульного містечка створили 5 робочих місць.

Читайте також: На Кіровоградщині облаштували соціальний гуртожиток для переселенців

Як зазначають у департаменті економічної політики Львівської ОВА, будівництво таких містечок у невеликих громадах є оптимальним рішенням для оперативного забезпечення житлом переселенців.

Окрім цього, на Львівщині збудували ще чотири модульні містечка, три – у Львові, одне – у с. Хоросно Солонківської ТГ. Також будівництво модульного містечка триває у Стрийській громаді, є проєкти на житла для ВПО у Добротвірській та Дрогобицькій громадах.

Як повідомляв Укрінформ, наразі у Львівській області офіційно зареєстровано понад 240 тисяч ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-