На Херсонщині фсб може інсценувати новий «теракт» проти колаборантів - облрада

На Херсонщині фсб може інсценувати новий «теракт» проти колаборантів - облрада

Укрінформ
На Херсонщині фсб може інсценувати «теракт» та прибрати колаборантів із окупаційної «військово-цивільної адміністрації».

Про це повідомляє у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Доля колаборантів явно дедалі стає вкрай незавидною. Окупантам вони потрібні все менше і найкращий сценарій для орків, якщо керівництво «вца» стане «жертвою теракту». Нещодавнє інсценування замаху на Сальдо може бути одним із етапів плану фсб у цьому напрямку – сформувати думку, що Сальдо і раніше намагалися ліквідувати. Часу у колаборантів залишається дедалі менше і, за іронією долі, деокупація області може виявитися єдиним шансом зберегти своє життя», - написав Соболевський.

Читайте також: На Херсонщині росіяни шукають "безпечне місце" для своїх військ - ближче до мирних жителів

Він наголосив, що так званий уряд Херсонської області зайняв вичікувальну позицію, не включаючись активно до управлінських процесів на Херсонщині. Присутні на більшості нарад, які проводять керівники «вца», вони неспішно і негласно перебирають реальний контроль над областю, при цьому зовні виглядає так ніби «вца» все ще має якусь владу, аж до розстановки керівних кадрів на підприємства. Швидше за все, точкою публічної реорганізації системи влади є так званий референдум та юридичне (з боку рф) поглинання регіону, після якого «вца» може взагалі припинити свої повноваження або ж залишиться у вигляді фасаду, на який можна буде звалювати всі невдачі в області, наголосив перший заступник голови Херсонської обласної ради.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський оприлюднив імена херсонських колаборантів, призначених у систему окупаційної «військово-цивільної адміністрації», наголосивши при цьому, що когось до цього списку фсб могла внести спеціально, щоб скомпрометувати.

Читайте також: На Херсонщині загарбники погрожують мешканцям «примусовим видворенням»

На Херсонщині через провал колаборантів, які мали стати «обласною владою», російські загарбники заміщують їх зовнішніми кадрами, відбувається відкрите усунення центрів ухвалення рішень.

Головою «уряду» Херсонської області став чиновник із Калінінградської області Сергій Єлісєєв, його заступником з питань «внутрішньої політики» Володимир Беспалов, також із Калінінградської області. «Міністерство освіти та науки» очолить Михайло Родіков із Московської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-