Партизани у Маріуполі підпалили завод, аби не розікрали загарбники - радник мера

Партизани у Маріуполі підпалили завод, аби не розікрали загарбники - радник мера

Відео
Укрінформ
У захопленому російськими військами Маріуполі зростає спротив людей, саме тому завод «Сателіт» палає, щоб його не розікрали загарбники.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Нарешті маємо остаточне підтвердження. Маріупольський завод Сателіт. Пожежа виникла не посто так. Як каже наш спротив - краще хай палає, аніж росіяний вкрадуть. То ж хороша новина. Спротив Маріуполя зростає… На місці мраZоти я б почав обертатись частіш», - написав Андрющенко.

Він оприлюднив фото, на якому можна бачити, як палає завод і величезний темний густий дим піднімається в небо.

Як передає Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Читайте також: У Маріуполі горять сміттєвий полігон та завод

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Перепустки та повторні допити фсб: росіяни ускладнюють евакуацію з Маріуполя

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-