У Маріуполі горять сміттєвий полігон та завод

У Маріуполі горять сміттєвий полігон та завод

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі палають пожежі на полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) та на агрозаводі «Сателіт», екологічні наслідки для міста будуть жахливі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Він оприлюднив відео та фото цих пожеж у місті та написав: «Місто перетворено на місто пожеж. Виникла пожежа на основному полігоні твердих побутових відходів в Лівобережному районі… Та знову виникла пожежа на агрозаводі «Сателіт» при черговій спробі крадіжки насіння соняшника. Залишки палають другу добу».

Андрющенко зазначив, що пожежу в Лівобережному районі навіть не намагаються локалізувати, а навпаки - росіяни продовжують скидати будівельне сміття, що фактично консервує вогонь та унеможливлює гасіння. «Екологічні наслідки будуть жахливі, враховуючи шкідливість диму», - зауважив радник мера.

Читайте також: Перепустки та повторні допити фсб: росіяни ускладнюють евакуацію з Маріуполя

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-