Синєгубов спростував фейк про відсутність ППО у Харкові

Синєгубов спростував фейк про відсутність ППО у Харкові

Укрінформ
Повідомлення про начебто відсутність систем протиповітряної оборони в Харкові є фейком російського агресора.

Про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив у інтерв’ю Укрінформу.

"Якщо відслідковувати настрої тих повідомлень, які з‘являються в соцмережах, можна зробити висновок, що їх ініціатором безумовно є російська пропаганда, яка не сприймалася тут у жодному вигляді. російські пропагандисти зрозуміли, що треба якось змінювати настрої харків’ян, бо вони категорично налаштовані у ставленні до загарбників. Такі намагання наразі фіксуються, розганяється "зрада", що нібито про Харківщину забули і так далі", – зазначив Синєгубов.

Читайте також: На Харківщині «азовці» знищили ворожі танки та БМП

Він запевнив, що Збройні Сили України роблять усе можливе для оборони регіону, у тому числі повітряної.

"Наразі необхідності та підстав проведення масової, організованої евакуації з Харкова немає. Ми проводили евакуацію з міста на початку війни, коли була загроза вторгнення російських військ і взяття в окупацію самого Харкова. Звичайно, ми розуміємо, що ворог не облишив своїх планів, тому працюємо над обороноздатністю міста та області", – розповів Синєгубов.

Голова ОВА поінформував, що в місті нині перебувають близько 700-800 тисяч людей. Водночас він уточнив, що до початку повномасштабної війни у Харкові проживали орієнтовно 1,5 мільйона громадян та 300 тисяч студентів.

Окрім того, за його словами, на території Харківської області перебувають 220 тисяч внутрішньо переміщених осіб – це люди, які виїжджали з Донецької та Луганської областей та окупованої території Харківщини.

Читайте також: У Харкові ворожими ракетами пошкоджено депо метрополітену

Як повідомлялося, близько шести тижнів поспіль війська російської федерації щоночі завдають ракетних ударів по Харкову. Також місто обстрілюють із реактивних систем залпового вогню.

У соціальних мережах поширюються повідомлення про начебто відсутність систем ППО у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-