російські загарбники хочуть переключити Мелітополь на кримську газову трубу

російські загарбники хочуть переключити Мелітополь на кримську газову трубу

Укрінформ
Загарбницька "влада" Мелітополя хоче підключити місто до газової труби, яка є в Криму. Силові структури рф вимагали це від української влади ще з перших днів захоплення міста.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“В перші дні окупації співробітники силових структур рф приходили до мене в кабінет і наполягали на тому, щоб ми переключилися на магістральну трубу, яка є в Криму, але на той момент технічні співробітники нашого міськгазу казали, що це неможливо, ми не можемо таким чином переключити газотранспортну систему. Чи змогли вони (окупанти) зробити це за чотири місяці, дізнаємось за день-два, але на сьогодні підтвердження немає, і що можливість технічна існує - також такої інформації не існує”, - сказав він.

Раніше повідомлялось, що наприкінці червня в селі Мирне на Запоріжжі внаслідок ворожого обстрілу сталося пошкодження магістрального газопроводу. Через що без газу залишилось 170 населених пунктів. російські військові не забезпечують режим тиші для того, аби аварійні бригади могли усунути пошкодження. Водночас загарбницька "влада" заявила, що газ "перекрив Київський режим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-